Voorwaarden voor het huren van ons gastenverblijf voor 10 personen

De geschiedenis van Brohimont

Een rustig gelegen vakantiehuis op het platteland vol familiegeschiedenis

Al meer dan 70 jaar is Brohimont altijd een vakantiehuis geweest om samen te komen en gezellige momenten te beleven. Voordat het een vakantiehuis werd, was het landgoed een plek voor familiebijeenkomsten waar generatie na generatie de traditie van familievakanties voortzette.

Het grote huis uit de jaren 1960 is nu gerenoveerd en bereikbaar via een afgelegen weg. Het vakantiehuis is ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met nadruk op natuurlijke materialen om het milieu-evenwicht van dit prachtige erfgoed te behouden.

Vandaag, als trotse afstammelingen van de familie du Parc, openen we de deuren van het gastenverblijf dat onze grootmoeder heeft gebouwd voor nieuwe gasten, waardoor u de kans krijgt om te genieten van de rust en natuurlijke schoonheid van deze bijzondere plek.

Ontdek ons landelijke vakantiehuis in detail

Een ontmoetingsplaats voor de familie Gatien du Parc voor meer dan 70 jaar

Het landgoed Brohimont, gelegen in het hart van een ongerept bos, werd in 1950 verworven door Gravin Gatien du Parc Locmaria, geboren als Barones Marthe d’Huart.

Gelegen te midden van een groen bos, werd het landhuis al snel haar favoriete plek, waar ze nieuwe energie opdeed in contact met de natuur en zich bezighield met tekenen en schilderen.

Onze grootmoeder was opgegroeid in het kasteel van Vonêche, aan de andere kant van de vallei, maar ze woonde in Brussel sinds haar huwelijk met Graaf Gatien du Parc Locmaria.

Terwijl onze grootvader zijn leven wijdde aan de koninklijke familie en aan België, richtte onze grootmoeder zich op de opvoeding van hun negen kinderen. Toen de kinderen du Parc op hun beurt ouders werden, werd het landgoed Brohimont in de loop van de tijd de ontmoetingsplaats voor de familie.

Gastvrijheid en gezelligheid als familietradities

Ieder jaar, zodra de eerste mooie dagen aanbraken, verwelkomde Brohimont de familie voor de vakantie. Onze grootmoeder hield van haar prachtige huis waar ze tot rust kwam te midden van haar geliefde natuur. Ze wijdde zich aan tekenen en schilderen en ontving in beurt haar vele kinderen en kleinkinderen.

Het terrein was het toneel van vrolijke reünies, waar fietsen, kinderwagens en bordspellen tevoorschijn kwamen. Ondertussen zorgde de gravin voor haar moestuin en fruitbomen, waarmee ze hun oogsten omtoverde tot jam en conserven. Al snel werd Brohimont te klein om de steeds groter wordende familie te huisvesten. Want de kinderen trouwden en kregen op hun beurt kinderen. Ze besloot daarom te bouwen wat ze het Guesthouse noemde. Het was in 1965.

Zo kon de traditie van familievakanties voortgezet worden. Doordrenkt van al deze herinneringen breiden we vandaag de kring van bevoorrechten uit om u een unieke gelegenheid te bieden te genieten van de rustige sfeer en de natuurlijke schoonheid van Brohimont.

Grote woonkamer van 100 m²

Ruime, comfortabele woonkamer met open haard

Vrede en rust

Afgelegen gîte op een privé landgoed op 1,2 km van de hoofdweg

Weer in contact met de natuur

Met een panoramisch uitzicht over een prachtig ongerept bos

De meningen van onze klanten

Evelien

Wij hadden een fantastisch weekend met 10 vriendinnen in de Gîte de Brohimont. Het huis en het uitzicht waren fantastisch. Wij hebben genoten!

Amir (via Airbnb)

We verbleven een week op Thierry's plek met 6 volwassenen en drie kinderen (5, 3 en 1 jaar oud) en hadden de best mogelijke wintervakantie. De plek is perfect, te beginnen met de locatie, omgeven door bos met een prachtig uitzicht, een ruime open keuken en woonkamer met een open haard en grote eettafel, en een apart gedeelte van het huis verdeeld met een deur is het slaapgedeelte met 5 slaapkamers, elk met een eigen douche en toilet. En een speelkamer op de tweede verdieping. Het huis is goed uitgerust en elegant ingericht en had alles wat we maar konden bedenken, van speciaal servies en stoelen voor de kinderen tot potten en pannen van elke maat, en alle mogelijke kookbenodigdheden die we nodig hadden. En het beste deel is de omgeving, als we de deur uit stapten, waren we in een prachtig bos, en de heuvels, en we konden lange wandelingen maken in het gebied zonder iemand tegen te komen behalve de vogels en het geluid van de wind in de bomen. Zelfs midden in de winter was het prachtig. Perfect! We komen binnenkort terug.

Adam (via Airbnb)

We kwamen pas aan na zonsondergang en hoewel het huis verbazingwekkend gerenoveerd is met uitstekende smaak, was het belangrijkste dat we zagen de volgende ochtend. Het uitzicht vanuit de enorme ramen van de woonkamer is onnavolgbaar en zeer rustgevend. Het huis is gelegen in een uitgestrekt privébos, zodat uw kinderen of huisdieren er vrij van kunnen genieten. Binnen vindt u alles wat u wilt, met een uitstekend uitgeruste keuken als u net als ik graag kookt, veel ruimte om te rusten en privékamers (+ extra behulpzame spullen voor kinderen zoals een commode, boeken in 3 verschillende talen, speelgoed, enz.). Last but not least, of misschien wel de kers op de taart, is gastheer Thierry een zeer behulpzaam, gastvrij en spraakzaam persoon. Ik ben er 100% zeker van dat we op een dag terug zullen gaan naar deze plek. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en zal deze plek aanbevelen aan vrienden.

Anne & Bart

We kwamen met z'n achten, uitgerust met onze fietsen, tijdens het eerste weekend van november. We kunnen alleen maar de gastheren feliciteren en bedanken, zo gastvrij, beschikbaar en charmant! Een prachtige plek: de stilte, het gezang van de vogels, de sfeer en het decor van deze zeldzame plek waar je zo ver kunt kijken, waar je diep ademhaalt onder de sterrenhemel. Het comfort van de kamers, niet te vergeten de veelzijdige zaal. Veel succes voor jullie beiden die de familietraditie voortzetten en ons zo vriendelijk hebben ontvangen bij jullie thuis, zo eenvoudig. We vonden het geweldig

Pascal en Marc

Verzekerd voortzetten van een ontroerende familiegeschiedenis. Een ongelofelijke plek waar het goed toeven is, met oorverdovende stilte! Veel geluk met jullie kinderen en kleinkinderen.

Thierry en Françoise

Drie dagen vol zon om optimaal te genieten van deze betoverende plek, in het hart van zo'n prachtige regio! Een grote dank voor het eenvoudige en warme onthaal, en bedankt voor de goede adviezen over de lokale gastronomie!

Laurence en Yves

Een adembenemend uitzicht, een eenvoudig en warm onthaal, we zijn in de wolken en klaar om terug te komen!