Toerisme & Activiteiten in de buurt van onze landelijke gîte in Houyet

Toerisme & Activiteiten in de nabije omgeving

Welkom in Finnevaux, een paradijs voor natuurliefhebbers

Als u op zoek bent naar een ideale bestemming om tot rust te komen, u te verwonderen en plezier te hebben, hoeft u niet verder te zoeken dan Finnevaux, een charmante gemeente gelegen in de regio Houyet Famenne-Ardenne, in Wallonië.

Onze vakantiewoning biedt u een uitzonderlijke omgeving, midden in het Waalse platteland, in de Lesse-vallei, dicht bij de Ardennen en de Franse grens. U kunt genieten van een groen landschap, bezaaid met bossen, weiden, rivieren en rotsen.

Het dorp is een ideaal vertrekpunt om de culturele en natuurlijke rijkdommen van de provincie Namen of de Belgische en Franse Ardennen te ontdekken. U kunt historische bezienswaardigheden bezoeken zoals het kasteel van Vêves, het Domein van Chevetogne of het Kasteel van Lavaux Sainte-Anne. U kunt sportieve activiteiten beoefenen zoals kajakken, wandelen, fietsen of klimmen. U kunt genieten van lokale producten zoals kaas, bier of honing.

Informatie & Reserveringen
Toerisme & activiteiten in de buurt in de regio Namen en Ardennen © Visit Wallonia/WBT Pierre Pauquay

Geniet van de rust van het platteland tijdens een vredig verblijf aan de poorten van de Belgische en Franse Ardennen

Lokale gastronomie en streekproducten

Als u op zoek bent naar een plek om te eten bij aankomst in het vakantiehuis, bevelen we van harte restaurant ABCD in Beauraing aan, een echte favoriet voor liefhebbers van Franse bistronomie zoals wij!

Restaurants in de buurt van Houyet CC Louis Hansel – Unsplash

Restaurants in de omgeving van Houyet

Diverse restaurants verwelkomen u op 5 minuten van ons vakantiehuis, zoals Auberge de la Lesse, dat verschillende typische gerechten uit de regio aanbiedt, La Clochette en Le Fenil, met verfijndere en creatievere gerechten, Saint-Hadelin en zijn marktkeuken, of Val Joli, een restaurant dat u Franse en regionale gerechten zal aanbieden.

Praktische informatie

Lokale producten uit de buurt van Houyet CC Thomas Gamstaetter – Unsplash

Streekproducten in de omgeving van Houyet

Bezoek lokale boerderijen, kruidenierswinkels en markten en geniet van kwaliteitsvolle streekproducten. U kunt lokale kaas, honing, bier, bloemen, groenten, fruit, koekjes en chocolade proeven afkomstig uit de lokale landbouw.

Praktische informatie

Het ABCD restaurant in Houyet CC Jeswin Thomas – Unsplash

Onze favoriet: Restaurant ABCD

Chef-kok Borg Da Silva biedt u een creatieve, smaakvolle en seizoensgebonden keuken in een warme en moderne setting. U kunt genieten van verfijnde gerechten, vergezeld van kwaliteitswijnen.

Praktische informatie

Lokale producten uit beauraing CC Jasmijn Hofstra – Unsplash

Streekproducten in de omgeving van Beauraing

Net naast Finnevaux is Beauraing een gastronomische stad waar u kunt genieten van kwaliteitsvolle streekproducten, afkomstig van lokale landbouw. Ontdek de Beauraing-kaas, de honing van Focant, het bier van La Caracole of de chocolade van Chocolaterie Defroidmont.

Praktische informatie

Lokale producten uit Givet CC Alexander Maasch – Unsplash

Streekproducten in Givet (Frankrijk)

Givet is een stad voor fijnproevers die u de diversiteit en kwaliteit van lokale producten zal laten ontdekken. U kunt genieten van de Givetois-kaas, gerijpt in natuurlijke kelders, de honing van Miellerie des Trois Vallées, verzameld uit lokale bijenkorven, of het bier van Brasserie des Fagnes, gebrouwen met natuurlijke ingrediënten uit de regio.

Praktische informatie

Culturele bezoeken

Ontdek onze suggesties om uw verblijf in onze vakantiewoning te verrijken. Let op het fietssymbool als u een fietser bent!

Erfgoed & pittoreske dorpjes rondom de gîte © Visit Wallonia/WBT Denis Closon

Erfgoed & Schilderachtige dorpen rondom het vakantiehuis 🚲

Houyet is een gemeente met een rijke lokale erfgoed dat uitnodigt om zijn geschiedenis, cultuur en natuur te verkennen. Ontdek monumenten zoals de Sint-Rochuskapel, het graf van de Wolf of het kasteel van Vêves. Geniet van sportieve, culturele en gastronomische activiteiten in een groene en authentieke omgeving.

Praktische informatie

Het heiligdom van Beauraing is een bedevaartsoord gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van het Gouden Hart Jean-Pol GRANDMONT, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Heiligdom van Beauraing

Deze bedevaartsplaats is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw met het Gouden Hart, die verscheen aan vijf kinderen in 1932-1933. U kunt de minderbroederlijke basiliek, het museum, de tuin van de verschijningen en de votiefkapel bezoeken. U kunt ook deelnemen aan missen, lezingen, retraites en religieuze feesten.

Praktische informatie

Ontdek het domein van Chevetogne en zijn vele gevarieerde activiteiten Met dank aan het Domaine Provincial de Chevetogne voor deze foto

Domein van Chevetogne

Een attractiepark voor het hele gezin met speelpleinen, tuinen, verschillende zwembaden, musea, een educatieve boerderij, een treintje, roeiboten en kano’s… Genoeg om een prachtige dag door te brengen met familie of vrienden.

Praktische informatie

Bezoek de stad Givet in Frankrijk Havang(nl), CC0, via Wikimedia Commons

Kunst en Cultuur in de stad Givet (Frankrijk) 🚲

Givet is een prachtige Franse stad op ongeveer tien kilometer van onze vakantiewoning. U kunt het Cultureel Centrum Pierre Tassin ontdekken, de Sint-Hilariuskerk of het kasteel van Charlemont. U kunt ook genieten van de evenementen, markten, restaurants en groene ruimtes.

Praktische informatie

Annevoie en zijn tuinen zijn geklasseerd als Belgisch en Waals cultureel erfgoed. © Visit Wallonia/WBT JP Remy

Tuinen van Annevoie 🚲

Annevoie en zijn tuinen zijn erkende sites van het Belgisch en Waals cultureel erfgoed. U kunt genieten van waterpartijen die door de natuur worden geanimeerd, zonder machines, in stijltuinen. U kunt ook het Domein van Annevoie bezoeken, een opmerkelijk historisch en architecturaal geheel.

Praktische informatie

Geniet van de elegantie van het kasteel en de schoonheid van de Freyr tuinen Met dank aan Kasteel Feyr voor deze foto

Kasteel en Tuinen van Freyr

Deze prachtige en elegante site ligt aan de oever van de Maas, tussen Dinant en Givet. U kunt genieten van een renaissancistisch, rococo- en kosmopolitisch decor dat getuigt van een belangrijke residentie. Ook kunt u genieten van waterpartijen, bloemperken, fonteinen en sinaasappelbomen in de Franse tuinen.

Praktische informatie

Ontdek de stad Dinant en haar historische en toeristische site © Visit Wallonia/WBT Arnaud Siquet

Citadel van Dinant

Ontdek de stad Dinant en zijn historische en toeristische site, gelegen op een rots hoog boven de Maas. U kunt de Citadel bereiken met een kabelbaan of via een trap van 408 treden. U kunt het museum, de reconstructies en de ondergrondse gangen bezoeken. U kunt ook genieten van cruises op de Maas.

Praktische informatie

De saxofoons van Dinant © VisitWallonia/WBT Henning Angerer

Het Huis van Meneer Sax

Wist je dat Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, geboren was in Dinant?

Dit museum vertelt het verhaal en de evolutie van dit instrument, evenals het leven en het werk van de uitvinder. Ontdek permanente en tijdelijke tentoonstellingen, muzikale evenementen, educatieve workshops en rondleidingen.

Praktische informatie

Kom luisteren naar het geloei van het hert in de Ardennen © Visit Wallonia/WBT Benjamin de Rothstein

Burlen van de Herten in de Ardennen

Kom luisteren naar het burlen van de herten in de Ardennen. Het indrukwekkende geluid van de koning van het bos is soms zelfs hoorbaar vanaf de vakantiewoning!

Er zijn verschillende activiteiten mogelijk om van deze unieke natuurlijke show te genieten. Het is soms zelfs mogelijk om deel te nemen aan verschillende boswandelingen met een gids.

Praktische informatie

Bezoek het kasteel, de 3 musea, het hertenpark en de tuinen Met dank aan Château Lavaux-Sainte-Anne voor deze foto

Kasteel van Lavaux Sainte-Anne

Bezoek het kasteel, zijn 3 musea, het hertenpark en de tuinen en geniet van de af en toe georganiseerde evenementen gedurende het jaar. Als u met uw gezin komt, zijn de kinderen verkleed als ridder en prinses!

Praktische informatie

Europa's enige themapark over de ruimte! Met dank aan het Eurospace Center voor deze foto

Eurospace Center

Het enige attractiepark over de ruimte in Europa! U kunt de ervaring van astronautentraining opdoen, simulatoren testen, een bezoek brengen aan een Marsdorp, een ruimteshow bijwonen en het planetarium ontdekken.

Praktische informatie

De grotten en het wildpark van Han Met dank aan Domaine des grottes de Han voor deze foto

Domein van de Grotten van Han (Dierenpark & Grotten)

Deze uitzonderlijke natuurlijke site is bekroond met 3 sterren in de Michelingids. U kunt een van de mooiste grotten van Europa verkennen, met geologische schatten en waterpartijen. Ook kunt u het dierenpark ontdekken, met vele soorten uit onze regio, te midden van groen.

Praktische informatie

Sportieve activiteiten

Voor de meer energieke gasten is onze vakantiewoning slechts enkele minuten verwijderd van tal van sportieve activiteiten.

De Royal Golf Club van het Château Royal d'Ardenne is een historische en natuurlijke site Met dank aan Golf RGCCRA voor deze foto

Golfbaan

De Koninklijke Golfclub van het Koninklijk Kasteel van de Ardennen is een historische en natuurlijke locatie, gelegen in het Koninklijk Domein van Houyet. U kunt golf spelen op een 18-holes baan, omringd door eeuwenoude bomen en monumenten.

Praktische informatie

Huur mountainbikes, elektrische fietsen of accessoires © Visit Wallonia/WBT Henning Angerer

Fietsverhuur

Huur mountainbikes, elektrische fietsen of accessoires bij Ardenne Vélos (in Houyet) of Scarcez Event (in Beauraing), die ook circuits en reparatiediensten aanbieden.

Ardenne Vélos
Scarcez Event

Dave City Ranch offers you rides in the woods © Visit Wallonia/WBT Julien Libert

Paardrijtochten

Zowel in de winter als in de zomer biedt Ranch de Dave City u prachtige landschappen, tochten door bossen, overtochten van de Lesse, en dit alles te paard.

Praktische informatie

Dinant Evasion nodigt u uit om te kajakken op de Lesse © Dinant Evasion – Foto: Xavier Ethuin

Kajakken op de Lesse

Dinant Evasion biedt u de mogelijkheid om de Lesse af te varen in een kajak. U kunt kiezen tussen drie routes van 9, 12 of 21 km, met gevarieerde landschappen en stuwdammen om te passeren.

Praktische informatie

Rivéa is een aquacentrum met verschillende binnen- en buitenzwembaden Dank aan Centre aqualudique Rivéa voor deze foto

Waterrecreatiecentrum

Rivéa is een waterrecreatiecentrum dat verschillende binnen- en buitenbaden, verschillende sensationele glijbanen, evenals peuterbaden en watervallen aanbiedt. U kunt ook duiken in een kuil van 15 meter diep, uitgerust met een glazen tunnel!

Praktische informatie

Geniet van 3 gemeenschappelijke visgebieden © Visit Wallonia/WBT Jean-Paul Remy

Vissen in de rivier

Maak gebruik van 3 gemeentelijke viszones: de ‘Cul de l’Hileau’ in Houyet, de ‘Grands Prés’ in Gendron-gare en ‘La Besace’ in Wanlin.

Let op, de visvergunning van het Waals Gewest is verplicht!

Praktische informatie

Je kunt gaan vissen op een rustig en vredig meer. CC Paulo Pescada – Unsplash

Kennismaking met vissen

De Vissersplaats Du Vieux Chêne biedt u de mogelijkheid om materiaal te huren, met de optie om forellen te kopen op reservering (2 dagen van tevoren). Zo kunt u kennismaken met de geneugten van het vissen op een rustig en vredig meer.

Praktische informatie

Nieuws in Famenne-Ardenne

Buitenzwembad nu beschikbaar

3 juli 2024

We bieden een onverwarmd buitenzwembad, omheind met codeslot voor verhuur vanaf augustus 2024. Specifieke openingstijden in overleg met de eigenaar. 4 ligstoelen beschikbaar. Handdoeken voor het zwembad…

Meer lezen

Concerts onder de bomen

9 mei 2024

Op 5, 6 en 7 juli 2024 kunt u genieten van drie uitzonderlijke dagen in Finnevaux, in het eigen dorp van ons landelijke vakantiehuis, die u meevoeren…

Meer lezen

80ste verjaardag van de Slag om de Ardennen

16 april 2024

🛡️🚗 Doe mee aan een unieke ervaring tijdens de herdenkingen van de Slag om de Ardennen vanaf 18 december 2024! Dit jaar markeert een bijzondere verjaardag van…

Meer lezen

Hertenbrullen vanuit Brohimont vakantiehuis, een goed plan.

10 april 2024

🦌🌳 Droomt u ervan om het burlen van het hert vanuit ons vakantiehuis te horen? Wij begrijpen uw verlangen volledig! Echter, aangezien het aan de herten zal…

Meer lezen

Partnerschap met Royal Golf Club du Château Royal d’Ardenne

14 maart 2024

Alleen voor onze gasten Als huurder van de Gîte krijg je 10% korting op de green fees. De korting van 10% is alleen geldig als de reservering…

Meer lezen

Een oplaadpunt voor elektrische voertuigen is nu beschikbaar

23 februari 2024

Alleen voor onze gasten Geen zorgen meer over de levensduur van de batterij. Niet meer zoeken naar een oplaadpunt. Geen stress meer. Reis met een gerust hart…

Meer lezen

Ervaar een luchtballonvaart vanaf het vakantiehuis

11 februari 2024

Onze partner Pearl Ballon biedt sinds 1995 de mogelijkheid om uw droom of die van uw dierbaren te verwezenlijken: Zweven door de lucht aan boord van een…

Meer lezen

Een sauna en jacuzzi in het vakantiehuis? Het is nu mogelijk.

12 januari 2024

“De pierre et feu srl” biedt aan om bij u langs te komen en uw sauna en jacuzzi te installeren (*) op een speciale plek naast de…

Meer lezen

Festival du Rire de Rochefort

13 december 2023

Op ongeveer twintig kilometer van onze landelijke vakantiewoning wachten de acteurs en kunstenaars van het “Festival van de Lach van Rochefort” op u van 24 april tot…

Meer lezen
Kerstmarkt in Ciney

Bezoek de kerstmarkt in Ciney

15 november 2023

Op ongeveer twintig kilometer van onze vakantiewoning wachten ‘Les Féeries du Parc’ op u in het Parc Saint-Roch in Ciney van 11 tot 18 december 2023. De…

Meer lezen

Grote woonkamer van 100 m²

Ruime, comfortabele woonkamer met open haard

Vrede en rust

Afgelegen gîte op een privé landgoed op 1,2 km van de hoofdweg

Weer in contact met de natuur

Met een panoramisch uitzicht over een prachtig ongerept bos

De meningen van onze klanten

Evelien

Wij hadden een fantastisch weekend met 10 vriendinnen in de Gîte de Brohimont. Het huis en het uitzicht waren fantastisch. Wij hebben genoten!

Amir (via Airbnb)

We verbleven een week op Thierry's plek met 6 volwassenen en drie kinderen (5, 3 en 1 jaar oud) en hadden de best mogelijke wintervakantie. De plek is perfect, te beginnen met de locatie, omgeven door bos met een prachtig uitzicht, een ruime open keuken en woonkamer met een open haard en grote eettafel, en een apart gedeelte van het huis verdeeld met een deur is het slaapgedeelte met 5 slaapkamers, elk met een eigen douche en toilet. En een speelkamer op de tweede verdieping. Het huis is goed uitgerust en elegant ingericht en had alles wat we maar konden bedenken, van speciaal servies en stoelen voor de kinderen tot potten en pannen van elke maat, en alle mogelijke kookbenodigdheden die we nodig hadden. En het beste deel is de omgeving, als we de deur uit stapten, waren we in een prachtig bos, en de heuvels, en we konden lange wandelingen maken in het gebied zonder iemand tegen te komen behalve de vogels en het geluid van de wind in de bomen. Zelfs midden in de winter was het prachtig. Perfect! We komen binnenkort terug.

Adam (via Airbnb)

We kwamen pas aan na zonsondergang en hoewel het huis verbazingwekkend gerenoveerd is met uitstekende smaak, was het belangrijkste dat we zagen de volgende ochtend. Het uitzicht vanuit de enorme ramen van de woonkamer is onnavolgbaar en zeer rustgevend. Het huis is gelegen in een uitgestrekt privébos, zodat uw kinderen of huisdieren er vrij van kunnen genieten. Binnen vindt u alles wat u wilt, met een uitstekend uitgeruste keuken als u net als ik graag kookt, veel ruimte om te rusten en privékamers (+ extra behulpzame spullen voor kinderen zoals een commode, boeken in 3 verschillende talen, speelgoed, enz.). Last but not least, of misschien wel de kers op de taart, is gastheer Thierry een zeer behulpzaam, gastvrij en spraakzaam persoon. Ik ben er 100% zeker van dat we op een dag terug zullen gaan naar deze plek. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en zal deze plek aanbevelen aan vrienden.

Anne & Bart

We kwamen met z'n achten, uitgerust met onze fietsen, tijdens het eerste weekend van november. We kunnen alleen maar de gastheren feliciteren en bedanken, zo gastvrij, beschikbaar en charmant! Een prachtige plek: de stilte, het gezang van de vogels, de sfeer en het decor van deze zeldzame plek waar je zo ver kunt kijken, waar je diep ademhaalt onder de sterrenhemel. Het comfort van de kamers, niet te vergeten de veelzijdige zaal. Veel succes voor jullie beiden die de familietraditie voortzetten en ons zo vriendelijk hebben ontvangen bij jullie thuis, zo eenvoudig. We vonden het geweldig

Pascal en Marc

Verzekerd voortzetten van een ontroerende familiegeschiedenis. Een ongelofelijke plek waar het goed toeven is, met oorverdovende stilte! Veel geluk met jullie kinderen en kleinkinderen.

Thierry en Françoise

Drie dagen vol zon om optimaal te genieten van deze betoverende plek, in het hart van zo'n prachtige regio! Een grote dank voor het eenvoudige en warme onthaal, en bedankt voor de goede adviezen over de lokale gastronomie!

Laurence en Yves

Een adembenemend uitzicht, een eenvoudig en warm onthaal, we zijn in de wolken en klaar om terug te komen!